logo manfrinato
        MANFRINATO RESOR MAGIC MATS WEBSHOP  
OM OSS BEHANDLINGAR TRÄNING & YOGA TRÄNINGSFILMER TIDER & PRISER TOPPLISTA KONTAKT  
     
 
TRADITIONELL YOGA
 
Kostnadsfri prova-på yoga - 12 januari
Varmt välkomna att titta in och se våra lokaler, ta en kopp te, prata med våra lärare och inte minst, kostnadsfritt kunna prova yoga för nybörjare.

Torsdag 12 januari
17.45 Yoga för nybörjare

Lektionen pågår ca 45 min och är kostnadsfri. Antalet platser är begränsat och du kan anmäla dig via e-post. Vi finns på plats från kl. 17.15

Varmt välkommen!
Workshop: Vedisk chanting, yogarörelser med ljud och avslappning med kristallskålar - 29 januari
Denna workshop inkluderar vedisk chanting där vi sittande chantar med traditionell ”call & response”, enkla yogarörelser där vi ljudar/använder mantra och djupavslappning till ljudet av kristallskålar (crystal singing bowls). Denna workshop är öppen för alla, inga förkunskaper krävs. Vi bjuder på frukt och te.

Vedisk chanting är ett kraftfullt redskap för fokus och närvaro. Med ljud lockar vi andetaget att förlängas och sinnet att stillas och ljudets vibrationer lösgör spänningar i kroppen.

Söndag den 29/1 kl. 13.30 - 16.00. Pris 320 kr.

Välkommen att anmäla dig via e-post!
Kursstarter v.4
Tisdagar
18.00 - 19.15 Allmän forts, start 24/1
19.30 - 20.45 Fysisk forts, start 24/1 - Fullsatt

Torsdagar
17.45 - 19.00 Nybörjarkurs, start 26/1

Läs mer om kurserna på vår hemsida. Anmäl dig enklast genom att skicka ett email!
Ett år av yogastudier
Start september 2017

Kursen passar bra för dig som vill fördjupa dina kunskaper i yogans filosofi och utövande. Detta är också ett förberedande år för dig som vill gå yogalärarutbildningen via Yogaskolan.

Under kursen kommer deltagarna att få en praktisk erfarenhet av en stor bredd av de tekniker som yoga erbjuder i såväl asana, pranayama som meditation. Deltagarna kommer även att studera grunderna i yogans teori och filosofi, bland annat presenteras centrala koncept från yogans huvudtext, Patanjalis Yoga Sutra.

Läs mer om kursen här
Vill du utöva yoga på egen hand?
För dig som vill utöva yoga hemma regelbundet är det bra att få hjälp att sätta ihop ett program som passar just dig utifrån dina behov och önskemål. På så sätt kan yoga tillämpas mycket mer specifikt än i grupplektioner. Det kan röra sig om allt från terapeutiskt tillämpad yoga för smärt- eller stressproblematik till att du vill använda yoga för att utvecklas vidare allmänt, såväl fysiskt som mentalt.

Första gången du kommer på en privatlektion så tar lektionen ca 1,5 h och kostar 750 kr. Vi skräddarsyr då ett program som du utövar hemma. Det är viktigt att följa upp för att se att programmet har den effekt som önskas och för att kunna utveckla programmet över tid. Uppföljningslektioner är ca 1 h och kostar 600 kr. Paketpris erbjudes också.

Läs mer om privatlektioner
 
FAKTA
YOGA I TRADITION AV T.KRISHNAMACHARYA
Yoga i Malmö undervisar yoga i tradition av T. Krishnamacharya, så som det vidareförmedlas av hans son TKV Desikachar. Detta innebär att alla praktiska aspekter av yogan – kroppsrörelser (asana), medveten andning (pranayama), meditation (dhyanam), visualisation (bhavana), ljud (mantra) samt yogans filosofi (yoga sutra m.m) undervisas. 

Ett av Krishnamacharyas främsta budskap var att yoga alltid bör anpassas för att möta varje enskild människas unika förmåga och behov. I all undervisning, såväl i grupp som på privatlektioner, så anpassar vi yogans redskap så långt det är möjligt till dig som individ.
KURSBESKRIVNING
Vi erbjuder kurser med olika inriktningar för olika målgrupper. Det är viktigt att yogan anpassas till varje individs nivå. Oavsett vilken inriktning du väljer ingår kroppsrörelser, andningsövningar, stresshantering, avslappnings- och meditationsövningar samt koncept från yogans urgamla filosofi till olika grad.
Yoga för styrka, fokus & smidighet (grund eller forts)
Passar dig som gillar att jobba mer fysiskt utmanande med kroppen och som inte har smärtproblematik eller skador. Kroppsrörelser utförs både i längre serier (vinyasa) och statiskt (där vi håller positionerna under några andetag). Vi jobbar med styrka, smidighet, balans och koordination. Alla rörelser görs tillsammans med ett medvetet andetag vilket skapar fokus och närvaro. Varje lektion avslutas med en stunds avslappning eller meditation. Finns som grundkurs för dig som är ganska ny eller fortsättningskurs för dig som gått ett tag.
Medveten närvaro - rörelse, andning & meditation (grund/forts)
Lektionerna består av rörelser, andning och meditation - som är sammanvävt i ett behagligt flöde och med fokus på ett specifikt tema. Vi strävar med dessa utövanden efter att kroppen ska bli mjukare och starkare, energinivån i kroppen balanseras och sinnet klarare och lugnare. Lektionerna avslutas med meditation i stillhet. Fysiskt sett ligger denna kurs mellan den fysiska och mjuka. Inga förkunskaper krävs.
Mjuk yoga mot stress & smärta (grund/forts)
Denna klass är anpassad för dig med smärt- och/eller stressproblematik, skador eller begränsad rörlighet och även lämplig för dig som är lite äldre eller för dig som bara vill ha en mjukare klass för att återbygga kroppens styrka och smidighet. Vi jobbar med mjuka, enkla rörelser för att skapa cirkulation och rörelse till hela kroppen, med extra fokus på axlar, nacke och rygg. Vi jobbar med ett medvetet andetag till rörelserna vilket bl.a. balanserar energinivån i kroppen och skapar ett lugnare, stabilare sinne. Vi arbetar med fokuseringsövningar samt olika tekniker för avspänning. Många upplever att dessa klasser bl.a. resulterar i ett ökat lugn och förbättrad sömn. Inga förkunskaper krävs, öppen för alla.
PRIVATLEKTIONER
Vill du utöva yoga på egen hand? Då kanske du önskar hjälp med att sätta ihop ett program som passar just dig utifrån dina behov och önskemål. Det kan röra sig om allt från terapeutiskt tillämpad yoga för smärt- eller stressproblematik till att du vill använda yoga för att utvecklas vidare allmänt, såväl fysiskt som mentalt.

Läs gärna mer på www.yogaimalmo.se

Varmt Välkommen!
KONTAKT
Åsa Myrén
0763-44 72 22
info@yogaimalmo.se
www.yogaimalmo.se
 
MANFRINATO HÄLSOCENTER - Roskildevägen 5 & Henrik Smithsgatan 15c, Malmö