RESOR PIEMONTE

RESOR PIEMONTE

KONTAKT

 

Franco Manfrinato

040 23 74 72,

0707 17 03 04 franco@manfrinato.se 

   

Louise Malmros Manfrinato

040 23 48 40,

0736 67 36 09,

malmros@manfrinato.se

 

VINTER – skidresa

Om du letar efter en något mer personlig och annorlunda skidresa med guider med bästa lokalkännedomen… Vi åker till Franco Manfrinatos uppväxtort Sauze på 1500 m ö h, med nära 500 m pist i stora pistsystemet Milky Way. Gott om snälla backar nära byn och mer utmanande runt i kring. Bra off pist bland lärkträden. Möjlighet att åka även på franska sidan. Bra restauranger och barer både i pister och i byn. I vårt paket ingår pistvisning med Franco, vinprovning med välrenommerade höghöjdsviner och gemensam kvällsmiddag i pisten.

 

SOMMAR – mat, vin & vandring

Boende på familjepensionatet Assietta mitt i charmiga alpbyn Sauze på 1500 m ö h, Franco Manfrinatos uppväxtort. Pensionatet känt för sin goda mat. Fyra sinsemellan helt olika dagsturer i spektakulärt alplandskap; allt ifrån Sagan om ringen-miljöer till Klippigabergen-känsla. Två guider, små grupper som efter förmiddagsvandring och lunch, delas upp i två för en lättare och en mer krävande tillbakavandring med toppbestigningar för den senare. dagen. Mjukyoga/stretching på alpängarna. Gemensam ekologisk middag i alp-agriturismo, tillbakavandring med pannlampor under stjärnhimlen. Möjlighet att gå över världens längsta tibetanska hängbro under lediga

SKIDRESA

 

Välkomna till en skidreseupplevelse lite utöver det vanliga!

Franco Manfrinato, Malmöbo sedan 1993, med över 25 års erfarenhet som skid- och snowboardlärare, tar er med till skidorten han växte upp i. 1 500 m över havet ligger lilla byn Sauze d´Oulx, även kallad alpernas balkong för sina många soltimmar. Sauze är en charmig skidort med nära 500 km pist i liftsystemet Milky Way och var en av värdbyarna vinter-OS 2006.

 

Sauze ligger i regionen Piemonte, känt inte bara för sina goda viner utan även för sitt mustiga, smakrika kök. Byn har gott om bra restauranger för er som bor i lägenhet eller vill hoppa över hotellets mat någon kväll.

 

I våra resor ingår transport till och från flygplatsen, välkomstmöte med drink, hotell med hel- eller halvpension. Kvällsevenemang: Pistmaskin upp till höga höjder,magisk kvällsskidåkning i samlad trupp med pannlampor gemensam middag i pistrestaurang. Vinprovning med regiontypiska anti pasti. Åker du v 8 erbjuds daglig after ski-yoga.

 Vi har bra rabatter på liftkort, skiduthyrning och skid-/snowboardlektioner; Franco erbjuder lektioner/off pistutflykter på alla nivåer på svenska,

 

Flygbokning sker efter att du bokat med oss. Du bokar själv eller via resebyrån Akilles Travel i Malmö som vi samarbetar med. 

 

När? 

v 8, 2019(ett fåtal platser kvar)

 

Hotel la Torre: frukost- eller halvpension. 4-stjärnigt med spa. 

 

Boende Hotell Assietta beläget mitt i byn med härlig solterass, uteservering och populär bar och restaurang i bottenplan. Fantastisk mat!  

 

Hotell Serendipity Nyrenoverat, snyggt. Endast frukost men bra samarbete/rabatter med närliggande restauranger. 

 

Hotel Faure, lite mindre och lyxigare familjehotell med spa. 

 

Har du frågor?

Ring Franco Manfrinato (Tel 040 23 74 72) eller maila till franco@manfrinato.se för vidare information.

 

 

SKIDOR V 7; SPECIALERBJUDANDE

Vi har lyckats hålla ett antal dubbelrum i Sauze v 7 på populära hotell Assietta mitt i byn, 300 m från liften.

10-17/2, 2019

Två alternativ:

Alternativ 1: Du är erfaren, duktig skidåkare och vill ingå i en grupp med två heldagar samt 2 alpina kvällsäventyr med skidlärare Franco Manfrinato. Dag 1: Avancerad teknikåkning i pister och off pist över hela området Via Lattea. Dag 2: Skidbestigning med höghöjdslunch på en av topparna.

Alternativ 2: Ni är en grupp på mellan 6-9 personer som vill skräddarsy en vecka med lektioner/guidning, vinprovning, kvällsaktiviteter med t ex pistmaskin upp till pistreaturang, skidåkning med pannlampor ner.

 

7 nätter B&B, liftkort 6 dagar,svensk-/italiensktalande guide/skidlärare. Transport t o fr Turins flygplats. Pris 11 500 kr pp.

 

 

 

Mer fakta:

Skidskolan Sauze Project. Innan Franco Manfrinato flyttade till Sverige, grundade och drev han den populära skidskolan Sauze Project, vilken han fortfarande arbetar med på frilansbasis. Skidskolan kan erbjuda kurser eller guidad åkning, på alla nivåer för både vuxna och barn.

 

Skidskolan arbetar alltså inte bara med nybörjare och det är vanligt att man tar individuella lektioner eller lektioner i smågrupper, även som van skidåkare, för att t ex finslipa carvingtekniken, lära in andra tekniker, eller enbart för att få åka med någon med erfarenhet av området. Även snowboard-lektioner finns på alla nivåer.  Prismässigt är det mest fördelaktigt att ingå i en större turistgrupp. En populär variant för yngre åkare på nivå medium till avancerad är de s k Formula-grupperna, där man ägnar fem timmar om dagen åt att åka efter skidlärare/guide i och utanför pisterna, ofta skogsåkning.Finns intresse skapar skidskolan egna grupper bland enbart våra resenärer, på önskade nivåer.

 

Mat & nöje

Byn Sauze. Barer och restauranger jobbar för fullt och på de allra flesta av dem serveras riktigt god regiontypisk mat och vinutbudet, särskilt vad gäller Piemonte-viner, är stort. Ni som bor på hotell Terazza kan vänta er generöst med italiensk husmanskost. Vill ni leta er utanför hotellet, finns mycket att välja mellan. På vårt infomöte får ni mer info om vad vi rekommenderar, i byn och i pisten.

 

Restauranger/after ski. Bland våra favoriter finns populära hotell Assietta, utmärkt restaurang med afterski-bar och spännande vinutbud, mitt i byn. Andra ställen är klassikern Miravallino, också mitt i lilla byn. För mer brittisk/irländsk touch, prova Paddies tvärsöver gatan från Miravallino, glada britter och aktuella fotbollsmatcher. Restaurang Ortiché är ett annat bra mat-alternativ. Lite längre in i den charmiga äldre delen av byn, ligger pizzeria la Griglia. Fantastiska pizzor och ljuvliga gnocchi. Bland annat. För kvällspigga finns bar Derby på piazza Alpini och intill ligger Vagabondi med live-band och spontandans.

 

Kvällsarrangemang. Vad sägs om att kvällstid åka upp för pisterna till restaurang la Capanna belägen på 2000m? Färden upp sker med pistmaskiner eller snöscooter. Nedfärd på samma vis eller på skidor med pannlampa. Rikligt med god mat och gott vin utlovas. Mer om detta under infomötet.

 

Bokning/info hos Manfrinato Resor, Franco Manfrinato tel 040 23 74 72

 

VANDRINGSRESA

 

”I över 20 år har jag arrangerat skid- och vandringsresor till mina hemtrakter i Sauze d´Oulx i Piemonte. Och för varje ny resa är det lika roligt att kunna visa upp mina älskade alper; naturen, maten, vinerna och byarna. Jag hoppas du vill följa med och uppleva allt detta med mig!” Franco Manfrinato

 

Programsammanfattning:

Man blir bergtagen. Förtrollad av den sagolika, så skiftande naturen. Lugn och avstressad av den nästan meditativa vandringen, steg för steg. Glad över hur positivt muskler och leder reagerar på den fysiska aktivitet som är den mest naturliga för kroppen; att gå. Att promenera i vackra omgivningar med trevliga medvandrare, genom småprat och tystnad, ger helt enkelt otroligt mycket energi.

 

Vi bor på familjehotellet Assietta mitt i byn, känt för sin goda mat och fina service. Härifrån utgår vi inför alla våra dagsvandringar. Med minibussar tar vi oss till olika startplatser. Ingen vandring blir den andra lik.

 

Vi vandrar över mjukt böljande alpängar, bestiger branta klippstigar, visslar tillsammans med murmeldjuren, spanar på örnar, falkar och hoppande stenbockar. Då och då stannar vi för stretching eller yoga. Vi besöker små bergsmejerier och bunkrar kryddig ost inför hemfärden, nattvandrar med pannlampor under gnistrande stjärnhimmel. På vår lediga dag vilar vi, kliver över världens längsta hängbro eller gör Torino.

 

Kvällstid blir det välförtjänt och mycket av den goda, sunda maten och vi njuter av Piemontes fina viner och av varandras sällskap.”

 

När?

Juli 2018

 

Var: I och kring Sauze d´Oulx, alpby i Piemonte. Nordvästra Italien, nära franska gränsen.

 

Pris:9300 (exkl flyg, inkl alla måltider och programinnehåll nedan)

 

Guider: Franco Manfrinato; skidlärare, guide, massageterapeut. Uppvuxen på orten. Per Söder. Mediyogainstruktör.

 

Program: 6 nätter med halvpension på hotell Assietta. 4 dagsvandringar i olika alpmiljöer. Två guider; efter gemensam lunch; en snabbare och en lugnare grupp. Daglig lunch-picknick på alpängarna. Vinprovning. Yoga el stretching under vandringarna.

 

Mer info: Franco, tel 0707 17 03 04.

Läs mer om resan under fliken ”reseberättelser” här på hemsidan.

 

 

Sauze d'Oulx; en liten pärla i den norditalienska regionen Piemontes alper. Belägen 1500 m ö h, en timme från Turin, nära franska gränsen. Lite utskjutet läge från berget och därför kallad alpernas balkong, med många fler soltimmar än normalt i alpbyar.

 

Naturen kring Sauze är sagolikt vacker. Sidan av byn ligger ett enormt naturreservat med fascinerande djur- och växtliv. På vintern myllrar bergen av skid- och snowboardåkande turister, om sommaren är området fridfullt och relativt oexploaterat vilket bäddar för underbara heldagsvandringar där man ofta inte stöter på annat än ett och annat murmeldjur eller skymtar en örn högt uppe.

 

Sauze har ca 1190 fasta invånare; under vintersäsongen kanske det tiodubbla. En vänlig by med avslappnad atmosfär med lite enklare och mindre ”snobbig” framtoning än de många av e mer kända italienska skidorterna. Byn känns genuin och de gamla delarna härligt pittoreska. Som nästan alltid i Italien är matutbudet stort och det finns flertalet riktigt bra restauranger i byn. Uppe i bergen finns 15 restauranger under vintern, några av dem öppna under sommarens vandringar. Nere i byn ligger restauranger, barer och klubbar tätt, några av dem öppna även under sommaren. Den engelska skidturismen har alltid varit stor i Sauze med följden att en del av dem bosatt sig och öppnat barer. Följaktligen finns i Sauze också English Breakfast och pubar i engelsk/irländsk stil.

 

Vinterfakta: Tillgång till drygt 400 km pist via systemet Via Lattea (Milky Way) Möjligheter till fantastisk åkning på alla nivåer; nära byn många bra nybörjarpister, generellt främst medelsvåra pister men också fina svarta pister och underbara off-pistmöjligheter. Franco Manfrinatos bakgrund som alpin tävlingsåkare och snart 30 år som skidlärare ger oss unika möjligheter att via honom och den skidskola han en gång grundade, erbjuda guidning/instruktioner på alla nivåer. Kunskapen om bäst off pist-områden ligger oftast hos lokalbefolkningen, bokar man in Franco visar han det roligaste ur ett stort utbud. För avancerade åkare finns också lift till Sestriere och de svarta pisterna på Mount Motta-, Mount Sises-bergen samt de olympiska slalompisterna. Närmare byn Sauze hittar man utmanande o-pistad åkning på t ex Fraiteve på norra sidan.

 

Utöver skidåkningen kan vi erbjuda kvällsaktiviteter till extra kostnad. Bl a utflykt med snöskor och pannlampor upp till en av våra favoritrestauranger i pisterna. Vinprovning finns också som alternativ.

 

Sommarfakta: Under våra sommarresor lägger vi fokus på fysisk aktivitet och oförglömliga natur- och matupplevelser. Våra resor brukar också bli otroligt givande rent socialt med härligt samarbete, goa samtal eller givande tystnad under vandringarna, följt av kvällarnas pratglada middagar med fantastisk mat och fina viner på familjehotellet Assietta. De många utmanande timmarna i bergen gör att maten och vinet uppskattas något alldeles extra, vi lovar! 

 

Grupperna delas upp efter vandringsbehov/-kapacitet. Nästan alla vandringarna börjar gemensamt och efter stretching/yoga och picknick på alpängarna bestämmer man om man vill följa med vidare uppåt med Franco eller tillbaka nedåt med Louise. Är gruppen liten tar Franco hjälp av lokal guide vid behov.

 

Dagsvandringarna visar upp alpmiljöer kring Sauze av ofta helt olika karaktär och miljöerna erbjuder olika typer av vandring. Vi äter medhavd matsäck med lokala specialiteter. De som vill erbjuds stretching eller yoga under vandringens gång. Vandringarna utgår från byn eller via chartrad buss till utgångsposition.

 

Under sommarresorna finns också möjligheter att själv designa resans innehåll, under förutsättning att man är en grupp på minst sex personer. Vandring eller cykling i Sauze kan då kombineras med vinprovning på olika vingårdar i den välända Asti-dalen och/eller med kultur och shopping i Torino eller Milano.

 

I området finns också möjlighet till fler äventyr sommartid för de som vill utnyttja ledig tid under resorna; världens längsta tibetanska hängbro, klättring/via ferrata, mountain bike, rafting mm.

MANFRINATO HÄLSO- OCH YOGACENTER & MANFRINATO RESOR - ROSKILDEVÄGEN 5 & HENRIK SMITHSGATAN 15C, MALMÖ