RESOR SICILIEN

RESOR SICILIEN

 

Sol, bad, ljuvlig mat & goda viner. Promenader och mjukyoga med havsutsikt

Sicilien är en vacker, varm och vänlig plats. Solen, det turkosa havet, mandelblommor och apelsinlundar. Modiga, vänliga och frisinnade invånare som kämpat och kämpar, men som aldrig tycks ge upp sin rätt och sin på något vis självklara förmåga att verkligen kunna njuta av livet. Tempot är så lugnt och laid back att det ofta tar en dag att vänja sig. Sedan följer man bara med, lugn och avslappnad...

 

Efter många år på Medelhavets största ö, har vi hunnit skaffa oss vänner och lärt oss välja bland det bästa ön har att erbjuda. Våra utflykter tar dig till våra favoritplatser. Naturen är smått fantastisk, och i och kring Cafalu´ där vi tillbringar våra dagar, hittar du både vackra stränder, myllrande småstadsliv i pittoresk medeltidsmiljö och lugna, fridfulla agriturismi i bergen.

 

Fantastiskt kök

Sicilianarna älskar sitt kök. Före både fotbollen och familjen kommer maten. Det pratas ständigt om mat, det handlas och köpslås på livliga matmarknader. Det lagas mat i timmar. Råvarorna är fantastiska. Lätt slänger man ihop en "Pasta alla Norma" , på tärnad aubergine, salt dagsfärsk ricotta, mustig tomatsås och ljuvlig, storbladig basilika.

 

Det sicilianska köket är som en mix av alla de italienska regionernas så skiftande kök – men med  spännande exotiska smakinfluenser från olika folkslag som ockuperat ön i perioder; fenicier, greker, germaner och inte minst araber. Ett exempel är nationalrätten "Pasta con le sarde", på färska sardiner med vild fänkål, russin och pinjenötter. Cous cous är vanligt och pasta severas inte sällan med pistaschnötter.    

 

De sicilianska vinerna växer ständigt i poularitet. Bl a ger den lavarika jorden kring Etna kraftiga, goda viner. Sicilien producerar varje år lika mycket vin som hela Australien, med en odlingshistoria från 1000 år f. Kr. Det röda Nero d ´Avola är kanske det mest välkända, men de vita, torra men aromatiska och fruktiga vinerna blir allt mer uppskattade.

 

Våra resor till sicilien erbjuder inte bara njutbar mat och vin utan också motion i olika former. Promenader, strandyoga, simning.

Välkommen till den vackraste av öar!

KONTAKT

 

Franco Manfrinato

040 23 74 72,

0707 17 03 04 franco@manfrinato.se 

   

Louise Malmros Manfrinato

040 23 48 40,

0736 67 36 09,

malmros@manfrinato.se

MAT, VIN & MOTION

 

Mat, vin & motion i Cefalú

– kulinariska & fysiska upplevelser

 

Vi promenerar, äter siciliansk husmanskost, provar spännande viner, promenerar igen. Kör mjukyoga till sagolik utsikt och äter lite till. Vi förenar nytta med nöje och känner oss så där lite extra välförtjänta av den goda, myckna maten och de fina vinerna efter alla steg. Vi besöker småstäder, bergsbyar, stränder och mejerier och lär oss lite om siciliansk matlagning.

 

Boende r i Cefalú på lilla familjehotellet Villa Cerniglia, ett par meter från strandpromenaden. Personalen är vänlig och vimsig. Inget rum är det andra likt. Vii har med åren lyckats få frukosten från kaffe och sockerkaka till både bröd, ägg och yoghurt!

Ingen lyx men ypperligt läge, rent och sympatiskt. En kort promenad hotellet ligger vackra, pittoreska Cefalú med stort restaurang- och shoppingutbud.

 

 

NÄR? 2018 21-28 september höstlovet 2018, v 44

 

PRIS? 10 800 kr, exkl flyg, inkl yoga för de som vill samt allt i programmet nedan.

 

Bokning av flyg sker via Akilles resebyrå (Patricia, 040 6646662) efter bokning hos oss.

Flygpris ca 2900 kr.

Enkelrumstillägg 1600 kr.

Guider: Louise Malmros Manfrinato. Journalist, yogainstruktör. Franco Manfrinato, massageterapeut/PT. Enrico Marino; palermitansk mat- & vinkännare.

 

PRELIMINÄRT PROGRAM

 

Dag 1 Välkomsinfo och vinprovning i Cefalú med sagolik utsikt

 

Dag 2 Honungsprovning i bergen hos en av Siciliens mest kända honungsproducenter. Besök och matlagning hos Enricos familj på landet i uteköket med bergs- och havsutsikt.

 

Dag 3 Vinprovning på Anastasia; en av Siciliens finaste vingårdar, vidare till Marios och Mimmas fina agriturismo i Madoniebergen: Lättlunch, kulinarisk promenad, yoga, liten matlagningskurs med Enrico och Mimma. Godaste middagen!

 

Dag 4 Ledig dag. Strandchill eller fråga oss; vi har bra tips!

 

Dag 5 Utflykt till lilla hamnstadenTermini Imerese. Myllrande marknad. Trappromenad med vackra vyer. Sen , god skaldjurslunch .

 

Dag 6 Yoga. Utflykt till litet familjedrivet ricottamejeri i bergen. Smakprov och köp av genuina ostar för de som vill. Besök på salumeria. Ljuvlig mat hos Marco på restaurang La Baronia.

 

Dag 7 Natur- & kulturpromenad i Cefalú. Mjukyoga med havsutsikt. Salvatore visar hur han lagar sin populära spaghetti alle vongole, innan vi äter den till lunch på hans fina restaurang

Enricos mamma lär oss laga arancini.

 

Dag 8 Hemresa

 

FRISKVÅRDSRESA

 

Helande Sicilienresa

– samtal, yoga, behandlingar och riktigt god mat

 

Behöver du hjälp med ditt välmående? Eller har du helt enkelt behov av att vila upp dig och fylla på med energi, samtidigt som du lär dig mer om din egen hälsa?

Följ med Franco Manfrinato,massageterapeut och PT, Jogi Karpinski, akupunktör och terapeut inom Dornmetoden samt Eira Malmros Manfrinato, yogainstruktör, på en helande resa till Sicilien.

 

Vi bor på en alldeles särskilt fridfull och vacker plats i bergen, i det stora naturreservatet Le Madonie ovanför Cefalú på norra Sicilien. En gammal arabisk boplats i bergen med sagolik utsikt över berg och hav, som renoverats med varsam hand till ett agriturismo. En gästvänlig plats, vida känd för sin välsmakande och nyttiga husmanskost. Ägarna Mario, hans fru Mimma och syster Giulia är gästvänligheten personifierad!

 

Vi fyller våra dagar med vila, kontemplation, promenader och utflykter ner till havet. Livsstilssamtal, behandlingar, avslappningsövningar och mjukyoga som passar både nybörjare och vana utövare.

Och så klart; god mat och gott vin. För de som vill finns det möjlighet att lära sig lite mer om siciliansk matlagning.

 

NÄR? 14-21 maj 2018

 

PRIS? 10 900 kr exkl flyg, inkl daglig yoga, två livsstilssamtal, två behandlingar samt mat, logi och utflykter/transport.

 

Bokning av flyg sker via Akilles resebyrå (Patricia, 040 6646662) efter bokning hos oss.

Flygpris ca 2900 kr.

Mer info? Ring Franco Manfrinato 0707 1703 04 eller Jogi Karpinski 073 3182103

 

 

Fakta Cefalú

Cefalù är en stad och kommun på Siciliens nordkust. Staden tillhör provinsen Palermo och ligger cirka 75 kilometer från staden Palermo. Cefalú har en folkmängd på knappt 14 000 invånare och är med sin långa sandstrand och pittoreska gamla delar ett populärt turistmål för skandinaver såväl som fransmän och italienare. Cefalù ligger vid kusten och bakom staden, inåt land, ligger en 270 meter hög klippa, med ruinen av ett tempel tillägnat Diana, jaktens gudinna i romersk mytologi, uppfört på 800-talet fvt. Uppe på toppen, med fantastisk utsikt över hav och land, ligger ruinerna av en borg från 1200-talet.

 

Källa; Wikipedia

MANFRINATO HÄLSO- OCH YOGACENTER & MANFRINATO RESOR - ROSKILDEVÄGEN 5 & HENRIK SMITHSGATAN 15C, MALMÖ