RESOR–allmän information (för mer specifik info,maila info@manfrinato.se)


RESOR MED FOKUS PÅ NYTTA & NÖJE

Varje år arrangerar vi en skidresa vecka åtta och vandringsresor i juli – till Piemonte. Till Sicilien; mat-, vin- & yogaresa i okt/nov.


Vi kan Italien och har många års erfarenhet av att arbeta med träning & friskvård. Dessutom är vi omåttligt förtjusta i italiensk mat& dryck. Kombinationen är njutbara resor till Italien med fokus på mat, dryck och motion. Hav eller berg? Sommar eller vinter? Piemonte och Sicilien är våra destinationer i Italien.


På samtliga våra resor erbjuder vi fysiska aktiviteter av olika typ och på olika nivå – allt från promenader till yoga och funktionell träning. Men lika viktigt för oss är att du njuter av maten, drycken och den sociala samvaron. Vi är ju ändå i Italien! Vi vill ju så gärna förena nytta med nöje och inriktar oss på aktiva och njutbara upplevelser.


Manfrinato Resor är en del av Manfrinato Hälsocenter, två hälsocentra med inriktning på friskvård, personlig träning och gruppträning i centrala Malmö. Manfrinato Resor har arrangerat resor till Italien sedan 1997, ofta med inriktning på skidåkning, vandring eller yoga.


Matglad? Mer om regionen Piemontes fantastiska kök här:

https://www.fonstret.se/artikelarkivet/mat/mamma-mia-sa-gott/


VARFÖR MANFRINATO RESOR?

Franco Manfrinato är uppvuxen i alporten Sauze. Efter många år som alpin tävlingsåkare var han 1988 med och grundade Sauze Project, idag byns största och mest populära skidskola. Sedan dess har han jobbat i och kring Sauze som skidlärare, bergsguide och PT, i perioder under både vinter och sommar. Sedan 1997 med Sverige och Malmö som bas och i samarbete med sin fru Louise Malmros Manfrinato. Med denna bakgrund har Franco stor kunskap om området, alla nödvändiga kontakter och en massa positiva erfarenheter att dela med sig av. Sedan 2014 arrangerar Manfrinato resor också till Medelhavets största och kanske vackraste ö, Sicilien. 


Manfrinato Resors signum är flexibilitet. Sauze och Cefalú på Sicilien ligger alla i områden områden med närhet till många spännande upplevelser; vi anpassar gärna utbudet efter era önskemål och tar hänsyn till våra resenärers fysiska kapacitet under de mer fysiskt krävande resorna, genom att bl a gruppindelning vid behov. Härligt blandade grupper brukar ge lika härliga sociala upplevelser, senast var t ex vår yngsta resenär 12, den äldsta 77. Dock vill vi poängtera att våra resor till framför allt Piemonte har inriktning på just fysisk aktivitet; alperna kan vara krävande!


VAD VÄLJER DU?

Vad väljer du? Bergsvandring och yoga på blommande alpängar eller tuffare toppbestigningar? Glassig skidåkning på snälla pister kring byn eller grym off pist-åkning bland lärkträden? Kanske en företagsresa med guidad stadstur i Turin, kombinerad med vinprovningar i vindistrikten i Piemonte?

Eller, är det Siciliens turkosa hav, fantastiska kök och vackra bergsområden som lockar?


Följ med på våra organiserade gruppresor eller låt oss skräddarsy en resa (minst 6 personer) med exempelvis vinprovning eller yoga och matlagning på programmet, tillsammans med ditt företag eller vänner.


Vilket alternativ du än fastnar för, kan vi garantera fantastiskt vackra omgivningar, god mat och hittlls under våra drygt 20 år som researrangörer – härlig stämning!


Ring gärna Franco Manfrinato eller Louise Malmros Manfrinato för vidare information. (0707 170304/0736 673609)


RESEVILLKOR/AVBESTÄLLNING

Om inte annat anges i reseinformationen gäller följande avbeställningsregler: Vid avbeställning av resor senast 30 dagar före avresa går anmälningsavgiften förlorad. Vid avbeställning senare, betalar du  50% av resans pris. Vid akut sjukdom mot uppvisande av sjukintyg från läkare, förlorar du enbart anmälningsavgiften.


Om det inom 14 dagar före avresa förekommer krigshandlingar, naturkatastrofer, livsfarliga smittsamma sjukdomar och andra härmed likställda situationer kan resan avbeställas utan avgift, förutsatt att svenska myndigheter (exempelvis Utrikesdepartementet) direkt avråder från resor till det aktuella området och att situationen har uppstått efter det att resan beställts.

KONTAKT


Franco Manfrinato

0707 17 03 04 franco@manfrinato.se

   

Louise Malmros Manfrinato

0736 67 36 09,

malmros@manfrinato.se

PIEMONTE - SAUZE D'OULX


Stora upplevelser i liten, pittoresk bergsby med Italienska alpernas alla attribut; fantastisk natur, oslagbar mat och fina Piemonteviner. Vinter – 400 km pist på alla nivåer, mysig by med bra restauranger och barer. Sommar – Fridfullt, vackert under hisnande alpäventyr i olika miljöer. I närheten ligger berömda vindistrikt och pulserande storstäder. Här arrangerar vi skidresor i februari, vandringsresor på olika nivåer i juli.

SICILIEN - CEFALÙ


Sicilien är en vacker, varm och vänlig plats. Solen, det turkosa havet, mandelblommor och apelsinlundar. Modiga, vänliga och frisinnade invånare som kämpat och kämpar på, men som aldrig tycks ge upp sin rätt och sin på något vis självklara förmåga att verkligen kunna njuta av livet. Vi njuter vi med, av bad, promenader, utflykter och gudomligt god mat. Resor höst och vår.