MALIN DELLGRAN

Första gången jag kom i kontakt med Iyengaryogan var 1999. Jag blev direkt tilltalad av den precisa och systematiska metoden, och sedan dess har yogan varit del av mitt liv. När jag praktiserar yoga upplever jag hur sinnet kan utestänga allt annat än koncentrationen på det som kroppen ska utföra, vilket i sin tur ger mig verktyg för en bättre balans i mitt vardagliga liv. Detta hoppas jag också kunna förmedla till dig i min undervisning!


Jag är internationellt certifierad Iyengar yogalärare och medlem i Iyengar Yogaföreningen i Sverige. Jag går regelbundet kurser för seniorlärare i Sverige och utomlands, för att vidareutveckla och fördjupa min yogapraktik och undervisning.


IYENGARYOGA

Iyengaryoga är en kraftfull form av yoga med övningar och yogaställningar som utförs mycket noggrant. Metoden har fått sitt namn av B.K.S. Iyengar (1918-2014), som förnyade den fysiska yogan och gjorde den tillgänglig för människor i hela värden. Iyengaryoga är idag en av världens mest utövade yogaformer.


Varje yogaposition gås igenom noga, med detaljerade instruktioner, och genomförs relativt långsamt. Vi lägger stor vikt vid kroppens linjering och en skonsam praktik, utifrån dina fysiska förutsättningar. Genom att stanna kvar i positionen och fokusera på olika kroppsdelar arbetar vi med koncentration och närvaro. Målet är att utveckla kroppsmedvetenhet och uppnå balans i kropp och sinne.


Ibland tar vi hjälp av enkla hjälpmedel som exempelvis klossar och

bälten, för att du, utifrån din egen kropps förutsättningar, ska kunna utföra

yogapositionerna på bästa sätt. Undervisningen utgår alltid från eleverna i rummet och under en lektion får du hjälp med individuella korrigeringar.Till kurser i Iyengaryoga .
KONTAKT

Malin Dellgran

0736-794841


yoga.malindellgran@gmail.com


MANFRINATO HÄLSO- OCH YOGACENTER & MANFRINATO RESOR    -    ROSKILDEVÄGEN 5 & HENRIK SMITHSGATAN 15C, MALMÖ