RESOR–

allmän information (för mer specifik info,maila info@manfrinato.se)


RESOR MED FOKUS PÅ NYTTA & NÖJE

Varje år arrangerar vi en skidresa vecka åtta och vandringsresor i juli – till Piemonte. Till Sicilien; mat-, vin- & yogaresa i okt/nov. Nyhet: femdagars vinresor till olika vindistrikt.


Vi kan Italien och har många års erfarenhet av att arbeta med träning & friskvård. Dessutom är vi omåttligt förtjusta i italiensk mat& dryck. Kombinationen är njutbara, aktiva  resor till Italien med fokus på mat, dryck och motion. Hav eller berg? Sommar eller vinter? Piemonte och Sicilien är våra destinationer i Italien.


På samtliga våra resor erbjuder vi fysiska aktiviteter av olika typ och på olika nivå – allt från promenader till yoga och funktionell träning. Men lika viktigt för oss är att du njuter av maten, drycken och den sociala samvaron. Vi är ju ändå i Italien! Vi vill ju så gärna förena nytta med nöje och inriktar oss på aktiva och njutbara upplevelser.


Manfrinato Resor är en del av Manfrinato Hälsocenter, ett hälsocenter med inriktning på friskvård, personlig träning och gruppträning i centrala Malmö. Manfrinato Resor har arrangerat resor till Italien sedan 1997, oftast med inriktning på skidåkning, vandring eller yoga.


Matglad? Mer om regionen Piemontes fantastiska kök här:

https://www.fonstret.se/artikelarkivet/mat/mamma-mia-sa-gott/


VARFÖR MANFRINATO RESOR?

Franco Manfrinato är uppvuxen i alporten Sauze d'Oulx. Efter åren som alpin tävlingsåkare var han 1988 med och grundade Sauze Project, idag byns största skidskola. Sedan1997  jobbar han i oerioder i och kring Sauze som skidlärare, bergsguide och PT, med Malmö som bas, i samarbete med sin fru Louise Malmros Manfrinato. Franco har stor kunskap om området, stort kontaktnät och otaliga erfarenheter att dela med sig av.

Sedan 2014 arrangerar Manfrinato resor också till Medelhavets största och, enligt oss, vackraste ö, Sicilien. 


Manfrinato Resors signum är flexibilitet. Sauze och Cefalú på Sicilien ligger båda i områden med närhet till spännande upplevelser.

Vi anpassar gärna utbudet efter våra resenärers önskemål och tar hänsyn till våra deras fysiska kapacitet under de mer fysiskt krävande resorna, genom att bl a gruppindelning vid behov. Härligt blandade grupper brukar ge lika härliga sociala upplevelser, på våra vandringsresor kan åldersspannet gå från tolv till 70+. Dock vill vi poängtera att våra resor till  Piemonte har inriktning på just fysisk aktivitet; alperna kan vara krävande!


VAD VÄLJER DU?

Vad väljer du? Bergsvandring och yoga på blommande alpängar eller tuffare toppbestigningar? Glassig skidåkning på snälla pister kring byn eller off pist-åkning bland lärkträden? Kanske en företagsresa med guidad stadstur i Turin, kombinerad med vinprovningar i vindistrikten i Piemonte?

Eller, är det Siciliens turkosa hav, fantastiska kök och vackra bergsområden som lockar?


Följ med på våra organiserade gruppresor eller låt oss skräddarsy en resa (minst 8 personer) med exempelvis vinprovning eller yoga och matlagning på programmet, tillsammans med ditt företag eller vänner.


Vilket alternativ du än fastnar för, kan vi garantera fantastiskt vackra omgivningar, god mat och hittills under våra drygt 20 år som researrangörer – härlig stämning.


Ring Franco Manfrinato eller Louise Malmros Manfrinato för vidare information. (0707 170304/0736 673609)


RESEVILLKOR/AVBESTÄLLNING

Om inte annat anges i reseinformationen gäller följande avbeställningsregler: Vid avbeställning av resor senast 30 dagar före avresa går anmälningsavgiften förlorad. Vid avbeställning senare, betalar du  50% av resans pris. Vid akut sjukdom mot uppvisande av sjukintyg från läkare, förlorar du enbart anmälningsavgiften.


Om det inom 14 dagar före avresa förekommer krigshandlingar, naturkatastrofer, livsfarliga smittsamma sjukdomar och andra härmed likställda situationer kan resan avbeställas utan avgift, förutsatt att svenska myndigheter (exempelvis Utrikesdepartementet) direkt avråder från resor till det aktuella området och att situationen har uppstått efter det att resan beställts.

KONTAKT


Franco Manfrinato

0707 17 03 04 franco@manfrinato.se

   

Louise Malmros Manfrinato

0736 67 36 09,

malmros@manfrinato.se

PIEMONTE - SAUZE D'OULX


Stora upplevelser i liten, pittoresk bergsby med Italienska alpernas alla attribut; fantastisk natur, oslagbar mat och fina Piemonteviner. Vinter – 400 km pist på alla nivåer, mysig by med bra restauranger och barer. Sommar – Fridfullt, vackert under hisnande alpäventyr i olika miljöer. I närheten ligger berömda vindistrikt och pulserande storstäder. Här arrangerar vi skidresor i februari, vandringsresor på olika nivåer i juli.

SICILIEN - CEFALÙ


Sicilien är en vacker, varm och vänlig plats. Solen, det turkosa havet, mandelblommor och apelsinlundar. Modiga, vänliga och frisinnade invånare som kämpat och kämpar på, men som aldrig tycks ge upp sin rätt och sin på något vis självklara förmåga att verkligen kunna njuta av livet. Vi njuter vi med, av bad, promenader, utflykter och gudomligt god mat. Resor under hösten och ibland, våren.